Mon. Jul 22nd, 2024

U kaotičnom, ali zabavnom kraju utakmice, Albanci su spasili bod kada je Klaus Gjasula nogom u 95. minuti izbacio svoje navijače.

Činilo se da će utakmica završiti bolno za Albaniju, koja je propustila još jedno rano vodstvo.

Qazim Laci pogodio je u 11. minuti, a njegova se momčad potom sjajno branila više od sat vremena dok se činilo Jeftini Nogometni dresovi Hrvatska da su na rubu velikog preokreta.

No, Hrvatska je preokrenula nevjerojatnu utakmicu na Volksparkstadionu u Hamburgu kada je bivši Leicesterov napadač Andrej Kramarić pogodio za izjednačenje, prije nego što je udarac Luke Sučića odbijen od Gjasule u mrežu Albanije.

Ali Gjasula je imao posljednju riječ svojim kasnim udarcem, što znači da će Hrvatska sada morati pobijediti Dječji Nogometni komplet Hrvatska branitelja naslova Italiju u posljednjoj utakmici skupine B kako bi imala šanse za napredak.

Albaniju čeka težak ispit u sljedećoj utakmici protiv Španjolske, ali ovo je nastup i rezultat koji će dugo živjeti u sjećanju njihovih navijača.

Albanija nagrađena za prikaz bez straha

Dramatično izjednačenje Albanije u produžetku uskratilo je pobjedu Hrvatskoj

Bilo je vrlo zabavnih utakmica na ovom Europskom prvenstvu, a ova je jedna od najboljih.

To se velikim dijelom svodi na Albaniju i odlučnost koju je njihova strana do sada pokazala u Njemačkoj kako bi pokazala da nisu ovdje da nadoknade brojke.

Ovo im je drugi nastup na Euru nakon kvalifikacija 2016.Nogometni dresovi Albanija godine, a njihovi navijači sigurno su maksimalno iskoristili njihov povratak.

U Hamburgu prije početka utakmice navijači su popunili šetnice u luci, a na stadionu su proizvodili nevjerojatnu buku tijekom cijele utakmice.

Ta se energija očito prenijela i na igrače koji su svojim brzim igranjem u kontrama uzdrmali Hrvatsku, a vodstvo od 1:0 na poluvremenu bilo je sasvim zasluženo.

Kada je Hrvatska dvaput postigla gol za preokret, to će izazvati osjećaj deja vu među albanskim navijačima, nakon što su vidjeli kako Italija uzvraća kako bi ih pobijedila u svojoj prvoj utakmici.

Ali ovaj put nisu pokleknuli i umjesto toga su snažno gurnuli za izjednačenje u završnoj fazi, prije nego što je Gjasula dobio nagradu koju je njegova momčad zaslužila borbenom igrom.

Bliži se kraj jedne ere za Hrvatsku?

Nakon što je završila kao viceprvakinja na Svjetskom prvenstvu 2018., a zatim stigla do polufinala turnira četiri godine kasnije, čini se nezamislivim da bi ova hrvatska reprezentacija mogla pasti na prvoj prepreci u Njemačkoj.

Doduše, izvučeni su u tešku skupinu sa Španjolskom i Italijom, ali ovu bi utakmicu ciljali kao obaveznu pobjedu kako bi im barem dali priliku napredovati kao jedna od najboljih trećeplasiranih momčadi.

Oni su strana prepuna talentiranih igrača, predvođenih talismanskim Lukom Modrićem, koji su ih odveli daleko na Nogometni Dres prošlim turnirima.

Ali mnogi od njih sada imaju više od 30 godina i počinje izgledati da bi vrijeme moglo sustići igrače veterane.

Predugo u ovoj utakmici nisu uspijevali parirati pokretljivosti i tempu svojih protivnika i, iako je preokret bio impresivan – ako i donekle sretno preko autogola – trebali su imati dovoljno da završe utakmicu.

Ali umjesto toga su se zavalili i to se pokazalo skupim jer je Albanija još jednom pronašla svoju energiju da nastavi i uhvati dramatično izjednačenje.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *